Hoppa till innehållet

Vinnare 2014 (utsågs på galan 2015)

ÅRETS FÖRETAGARE

Vinnare: Peter Hjortberger, Fällkniven AB.
Prissponsor: Företagarna & Boden Kommun

Motivering: Årets Företagare besitter en stark drivkraft och har skapat en världsledande produkt och har kunder över hela världen. Han är en kunglig hovleverantör som skapat ett företag med bra lönsamhet och ständigt växande omsättning.


 

ÅRETS DETALJHANDLARE

Vinnare: Jimmie Karlsson, Jimmies Sko AB.
Prissponsor: Bodens Kommun

Motivering: Årets Detaljhandlare är en företagare som vågat tro på sina drömmar. Både företagets omsättning och resultat har under många år visat en positiv utveckling. Företagaren har expanderat med fler butiker även utanför kommunen gränser och på det sättet visat prov på både mod och vilja att utvecklas.


 

ÅRETS LANDSBYGDSFÖRETAGARE

Vinnare: Mats och Åsa Karlsson, Mats och Åsa Karlsson AB.
Prissponsor: Bodens Kommun och Bodens Landsbygdsråd

Motivering: Familjeföretaget som vill och ser möjligheterna att utveckla sina produkter till den lokala marknaden som växer med kraven på närproducerat, förädling av både mjölken och köttproduktionen.


 

ÅRETS BODENSARE

Vinnare: Mogens Amstrup Jacobsen
Prissponsor: Norrbottens Media

Motivering: För att hans samhällsengagemang ger framtidstro för landsbygden i Råne Älvdal. Genom sitt passionerade arbete i Gunnarsby församling, engagemang i allt från Scouterna till Rättvisebutiken och verkställare av Folkets Hus Gunnarsbyns digitala biograf – är han en sann inspiratör och förebild för landsbygden i Boden.


 

ÅRETS TILLVÄXTFÖRETAG

Vinnare: Daniel Lundström, Norrjobb.
Prissponsor: Handelsbanken Boden.

Motivering: Priset till Årets Tillväxtföretag går till det företag som enligt de tre senaste årsboksluten haft hög omsättningsökning, bra resultatökning, samtidigt som man ökat antalet arbetstillfällen med bibehållen eller ökad soliditet.


 

ÅRETS TURISTFÖRETAGARE

Vinnare: Britta Jonsson-Lindvall och Kent Lindvall, Treehotel AB
Prissponsor: Boden Turism

Motivering: Det första priset som Årets Turistföretagare 2014 tillfaller ett företag som inte bara har satt Boden och Swedish Lapland på kartan utan också hela Sverige. Genom tro på sin idé och vägra acceptera ett nej har man nu nått en 85 % beläggning, enorm medial uppmärksamhet både för sig själv och för sina gäster. Man har varit det mest omskrivna svenska företaget i England och hittills renderat i (6 miljoner?) sökningar på Google.


 

ÅRETS RESTAURANG

Vinnare: The Bull
Prissponsor: Boden Kött & Vilt


 

ÅRETS NYFÖRETAGARE

Vinnare: Fordonsservice, Rickard Lidberg
Prissponsor: Boden Utveckling AB

Motivering: Årets Nyföretagare är en både modig och målinriktad entreprenör. Med en satsning i landsbygden där kunden alltid står i fokus har han skapat en verksamhet som på kort tid blivit både lönsam och populär. Årets Nyföretagare är en noggrann och kompetent företagare som har en spännande framtid framför sig.


 

ÅRETS UNGA FÖRETAGARE

Vinnare: Hanna Olofsson, Travtränare Hanna Olofsson AB
Prissponsor: Swedbank

Motivering: Med gedigna kunskaper inom sitt område har företagaren skapat en stadig tillväxt över tid. Individuellt anpassade tjänster med hög kvalitet är ett resultat av ägarens skicklighet och förmåga att skapa framgångsrika arbetslag. Kvällens unga företagare travar rätt in i våra Bodenhjärtan.By Formsmedjan. Powered by Yago